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Absinthe Butterfly 65% - 70cl

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L'absinthe Butterfly est une reproduction d'une absinthe américaine produite à Boston avant l'interdiction, au début des années 1900.
C'est grâce à l'association insolite d'un absintheur américain passionné et d'un distillateur suisse qu'elle a pu être ramenée à la vie. Elle profite ainsi, non seulement de sa recette historique, mais également de l'expertise de Claude-Alain Bugnon, distillateur de renom que l'on ne présente plus. L'absinthe Butterfly se caractérise par sa puissance et sa palette aromatique complexe, tournée notamment vers les agrumes et les épices. On y retrouve ainsi notamment des notes de citrons, de mandarines ou encore de menthe. Si son profile est exotique, elle laisse toutefois une place non négligeable à la plante d'absinthe du Val-de-Travers. Une absinthe américano-suisse qui a tout pour séduire !

Le saviez-vous?

Il est légitime de se demander si l'absinthe Butterfly actuelle est similaire à celle qui fut produite à l'époque. Nous sommes d'avis que cela est fort peu probable. Il est en effet impossible de reproduire une absinthe à l'identique en se basant uniquement sur une recette et quelques notes, aussi détaillées soient-elles.

En réalité, si la recette a sans doute permis de dégager un profil aromatique, et si la conception de l’absinthe Butterfly a profité de l’expertise de M. Bugnon, sauf chance extraordinaire, elle ne peut pas ressembler à son ancêtre. Le distillateur le dit lui même “Pour une même recette, vous changez d’alambic, vous n’avez plus le même goût”.

Cela ne retire cependant rien à la qualité de cette reproduction de l'absinthe Butterfly !

- Savourez dans un premier temps votre Butterfly sans sucre. Ensuite, selon votre goût, rajoutez-en éventuellement.

- Pour une dose d’absinthe (3cl), ajouter 2 à 5 doses d’eau fraîche.

- Savourez dans un premier temps votre Butterfly sans sucre. Ensuite, selon votre goût, rajoutez-en éventuellement.

- Pour une dose d’absinthe (3cl), ajouter 2 à 5 doses d’eau fraîche.

- Savourez dans un premier temps votre Butterfly sans sucre. Ensuite, selon votre goût, rajoutez-en éventuellement.

- Pour une dose d’absinthe (3cl), ajouter 2 à 5 doses d’eau fraîche.

Comment déguster

- Savourez dans un premier temps votre Butterfly sans sucre. Ensuite, selon votre goût, rajoutez-en éventuellement.

- Pour une dose d’absinthe (3cl), ajouter 2 à 5 doses d’eau fraîche.



De 18 ans! Ce produit contient de l'alcool et ne doit pas être administré à des personnes de moins de 18 ans. Par conséquent, votre âge légal sera vérifié lors du processus de commande. S'il vous plaît être responsable dans le traitement de cet article.
  • Distillerie / Marque : Artemisia-Bugnon
  • Type de produit: Absinthe
  • Déscription: Boisson spirituese
  • Pays d'origine: Suisse
  • Responsable de la mise sur le marché: RUEVERTE GmbH, Herrgasse 3, 79294 Sölden, DE
  • Quantité nette: 70cl
  • Taux d'alcool: 65% vol
  • Mode d'emploi: Avec eau
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Poids : 1,20 kg
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Plus de détails

Distillerie / Marque: Artemisia-Bugnon
Région: Val de Travers
Type de produit: Absinthe
Marque: Artémisia-Bugnon
Alcool de base: Alcool neutre
Déscription: Boisson spirituese
Couleur de l'absinthe: Verte
Pays d'origine: Suisse
Procédé de production: Distillation
Bouchon: Bouchon en liege
Authentique: Oui
Responsable de la mise sur le marché: RUEVERTE GmbH, Herrgasse 3, 79294 Sölden, DE
Quantité nette: 70cl
Taux d'alcool: 65% vol
Mode d'emploi: Avec eau

Évaluations de clients pour (33)

24 janv. 2020

Quelle déception ! Elle manque de complexité et au final on se retrouve à boire une absinthe fade. Aucune plante ne prédomine ce qui peut être bon signe mais on ne retrouve pas les saveurs d une verte de caractère.

3 sept. 2019

I do feel a little bad leaving the lowest review on his absinthe, but I'm trying to leave the most honest review in light of all the absinthes I've tried from the worst to the best. This is certainly not a bad absinthe, however, my taste buds generally favor a more even balance of flavors throughout and I found this one to have a very dominant fennel flavor. I love fennel in general, however, my favorite absinthes have had a much more even spread on the flavor pallet with herbal and aromatic flavors. Louche was decent - I'd say 4/5. Not the thickest and most opalescent I've seen, but definitely not thin either.

25 mars 2019

Gute Wiedergabe eines amerikanischen Rezeptes für Absinth nach Legende.
Ausgezeichneter Absinth mit einem guten Nachgeschmack von hellem Orange, die Bildung von Louche ist gut und konstant schnell, der Geschmack von Artemisia und Anis ist am Gaumen gut.

7 oct. 2018

J 'adore cette absinthe . COMPLEXE, fraiche et herbacée . ô top !

4 janv. 2018

Geschmack: blumig, grüner Anis, Wermut, frisch gepflückte Blütenblätter. Wirkung: dreht schön und entspannt (mit Eiswasser vermischt).
Leider scheint der Butterfly von Flasche zu Flasche zu variieren - im Geschmack. Manchmal alkoholisch stechend, dann wieder unglaublich
sanft und würzig im Geschmack. Wertung - dennoch: 4 von 5 Sternen.

25 nov. 2017

My wife and I are born and bred outside of Boston, so how could I not try this? We prepare with an auto see-saw dripper and 1 sugar. Initial color was a gorgeous emerald green. The louche was not too fast and beautiful to watch develop. The louche ends opalescent but a bit of the green color remains for a beautiful post-louche look. However mouthfeel was quite light. Nice and sweet up front however I found this to be a weaker tasting absinthe than those I have had from the Jade family. In the first few sips, I felt that there was limited aftertaste with everything hitting up front. Also, my wife and I both lean towards stronger anise flavored absinthes, but this one was anise light. Like my thoughts on the Jade Terminus, I began to enjoy it more and more as flavors developed over time while the glass sat. I also felt the aftertaste developed more fully after time, so going forward I'm going to let my glass sit a bit longer before diving in. Certainly an absinthe I enjoyed, especially as it sat a bit and opened up. 4 stars from me ONLY because of my personal preference for stronger anise flavor.

17 nov. 2017

One of my favorites. I try to get this every order, but I'm a sucker for the Sade.

22 sept. 2017

Very good, according to the person I gave it to as a gift.

9 mars 2017

Interessanter, ungewohnter, frischer Geschmack. Schöne Grünfärbung, bildet nicht sofort Louche, aber dann.... Sehr ausgewogen, gute Wermutnoten und diese spezielle Frische, die ihn positiv von allen guten Schweizer Verts abhebt.(Boston Rezept!) Eigentlich 5 Punkte, aber die bekommt nur einer, 4,75 P

26 janv. 2017

My experience with Absinthe is still quite limited, however this one is great for my beginner's palate. Very flavorful with fairly intense anise.

17 déc. 2016

Une absinthe suisse à déguster en fermant les yeux pour voyager à travers ses douces saveurs.

17 nov. 2016

A really great and lovely absinthe. Very refreshing. I if this is what old American absinthe is like, then wow.

2 nov. 2016

One of my favorites. Complex, smooth, lightly bitter (although I also like strong), I consider Butterfly to be an "XO" of absinthes.

28 oct. 2016

I sampled this absinthe in LA, and had a bottle sent to me in Canada. It is a lovely Swiss verte, perhaps not in the same league as Clandestine, but nonetheless very drinkable. Good for newbies.

13 févr. 2014

Absinthe très équilibrée. C'est la première fois que je la goute. Elle est fine et reste longtemps en bouche, à essayer.

29 déc. 2013

Truly outstanding absinthe. Less intense than the top offerings from Jade, it is still a relatively full-bodied absinthe with gorgeous balance and a lovely lemony quality that balances superbly with the bitter wormwood. It is remarkably creamy and flavorful, by no means a lightweight. Everything you might want in great absinthe is there, in lovely harmony. It just doesn't get much better than this.

13 déc. 2013

Elle rentre directement dans mon top 10... superbe absinthe avec des nuances très subtiles.

9 avr. 2013

Très nettement la meilleure absinthe que j'ai pu gouter. Même avis des personnes à qui je l'ai faite gouter. Pour moi c'est l'équilibre parfait entre douceur, amertume et arome.

28 mars 2013

Très bonne absinthe, mais vraiment différente des absinthes conventionnelles. Plutôt citronnée, douce et très agréable en goût. Absinthe à essayer et à adopter...

7 nov. 2012

I've provided my background and experience at the end of this review, so you might weigh my comments to others on the site.

REVIEW:
Hands down this is in my top 3 Absinthes (the other two being Absinthe Abisinthe Amer and Jade's PF1901). Untouchable in uniqueness, visual & olfactory presentation, and mouth-feel & palette performance, with a bonus for the historical marketing making this a great story-telling bottle for a dinner party. Without question, by the end of the review you'll see this bottle is a must buy: For Beginners, For Experts, For your Collection, For Special Occasions, and as a Daily Drinker. Bold Words? Well, consider these observations:

Eyes: Beautiful Louche with a hint of a yellow glow in the right light. I don't mean to imply luminescence mind you, but an almost neon yellow highlighter seems to layer over the green as the bottle louches with a beautiful if not too-fast clouding.

Nose: Citric and Sweet with herbaceous late-bloom Fennel greens unquestionably dominating the expected anise. Flowery notes add to the complexity with a distinct honeysuckle note in the 'high range' of the bouquet.

Mouthfeel: Flawless performance. Heavy for the first sip which might seem burdensome in summer, but you can always serve it on ice or with more water (which I would argue is a shame). No-heat from the alcohol yet it does manage to add a lightness to the coating sensation the more you drink. The coat lingers but with such a fantastic palette, its a welcome and invited lingering you are in no rush to have end.

Palette: A bit more anise heavy than is to be expected from the nose, but the taste is this unique fluctuating anise, as if you were having several unknown varietals of anise performing interchangeably in your mouth. The citric notes then come up and the herbal flavors you expect from the nose give way to the honey suckle. You can easily do this Absinthe Sugar-free, though sweetening it may allow the palette to perform better. Among 90 tasters I've shared this with, the group was evenly split on 'to sugar or not to sugar', but this being among the best bottles we served was a unanimous agreement.


MY BACKGROUND:
2006 - Tasted my 1st Absinthe (All European)
2007 - Tasted 6 Absinthes new to me (All European)
2008 - Tasted 6 Absinthes new to me (All European)
2009 - Tasted 2 Absinthes new to me (US Only)
2010 - Tasted 5 Absinthes new to me (4 Euro, 1US)
2011 - Tasted 12 Absinthes new to me (All European)

I'm also a level-1 graduate from the Mastercourt of Sommeliers, worked in the wine industry from 2001-2008, and run an independent cellar-stocking business, where my palette is trusted by high-end clients to purchase wines matching their tastes and expectations of quality. Additionally, since 2010 I've hosted a semi-annual Absinthe Dinner for party sizes of 35-70 guests. Each course is paired with a dish developed uniquely to match the absinthe ordered for the event. Each event usually fills up more quickly with reservations than the previous one, due to the patrons enjoying the pairings and bottle choices to such a significant degree.

11 oct. 2012

Fantastic, delicious, green color with yellow tint , nose is citrusy right out of the bottle and when louched the smell expands into a plethera of herbs mixed with lemon and or orange rhinde.Super creamy mouth feel, zero alcohol heat just awesome flavours dancing in the mouth.Great length and wormwood of distinct quality.A must try for anyone who drinks absinthe.Thumbs up to distillers who produce liquid candy!

25 juil. 2012

I just had a glass of Butterfly Absinthe...
An interesting mix of flavors, mainly wormwood, fennel, citrus and a perfect amount of anise avoiding to blur the combination. An exceptionally good louche, not so dark not so light but milky. A savory bitter ending with no traces of alcohol... I was expecting something else, but I was simply amazed, thanks Absinthes.com!

2 juil. 2012

La meilleure Verte suisse tout simplement ,

complexe avec un côté vieillos avec des notes citronnée


Un très bon achat !

27 févr. 2012

Tout simplement superbe ! Douce, avec ses saveurs de plantes, à boire à n'importe quelle heure mais avec prudence ...

4 nov. 2011

Very delicious (I like it best on the rocks) no kidding with a piece of lemon rind twisted in and well watered.
Thirst quenching and wonderful.

21 juin 2011

J'adore, un gout totalement à part de ce que je connaissais. Je la recommande.

21 mai 2011

I am a relative neophyte when it comes to absinthe, but I am enjoying Butterfly Absinthe. It has a bit more of a bite to it than another I have tried and I attribute it to the wormwood.

RueVerte handled my order promptly and professionally.

10 févr. 2011

Une absinthe très atypique, mais pour moi excellente. Elle est le contraire de douce et subtile: épicée et pimentée comme un curry ! !

Je ne boirais pas qu'elle. Mais de temps en temps ça change.

22 déc. 2010

A beautiful absinthe expression. Sweet, creamy and complex. A must try!

23 nov. 2010

Another very fine and wonderful product from Claude-Alain Bugnon. The taste is superb and finish is smooth.
this bottle is a must have - anything produced by Claude-Alain is simply superb!

4 sept. 2010

Sans aucun doute la plus exotique des absinthes de Claude-Alain Bugnon! Le soutien de Brian Fernald a donné à cette absinthe une palette aromatique des plus originale! Une bonne absinthe soutenue par une note d'agrume grandiose bien complémenté par la menthe! Une absinthe qui a une pointe épicée et très ensoleillée sans pour autant la rendre trop atypique! Rien à comparer avec Montmarte comme certain l'on fait avant même de l'avoir gouté! Cette absinthe est tout simplement unique en son genre! Une valeur assurée selon moi!

31 août 2010

A really pleasant Absinthe, made on the original recipe of the 19th/20th American Butterfly Absinthe.
Very herbal and spicy, with a complex balance. Full of interest is the balance: not too anised, wormwood taste and fennel with some hints of citrus. The louche is a bit darker than other Absinthes, similar to the Italienne, but really enjoyable.
Distilled in Switzerland by one of the most important swiss distillers (Claude-Alain Bugnon), this Absinthe is definitely a good buy!

10 août 2010

Butterfly 65%

Colour before water: green. naturally green.
Louche action: slowly, but very, very thick. Finnaly is dirty milky-green - so nice :)
Taste: alkohol on the front, but 1:3 is enough. Wormwood, green anise, fennel and much more inside.

Highly recommended.
BTW, nice label.

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Claude-Alain Bugnon fut le premier distillateur à être legalisé par le gouvernement suisse au printemps 2005. Pendant des années, il attira l'attention sur sa petite région en distillant clandestinement une quantité non négligeable de ses absinthes, aux qualités reconnues maintenant mondialement. Sa “Clandestine” était considérée par beaucoup, et de nos jours encore, commme la meilleure Bleue Suisse. La distillerie Artémisia-Bugnon, qu'il a conçu lui-même, est située à Couvet, dans une ancienne boucherie ! Les alambics qu'il utilise ont chacun une capacité de 145 litres, et produisent 95 litres d'absinthe finie. Ils sont à paroi simple, au contraire du système bain-marie plus communément utilisé en France. Claude-Alain estime qu'une chaleur franche permet une meilleure extraction des herbes.
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